Long days.. - Reisverslag uit Dahab, Egypte van Jacqueline Jong - WaarBenJij.nu Long days.. - Reisverslag uit Dahab, Egypte van Jacqueline Jong - WaarBenJij.nu

Long days..

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

03 Mei 2007 | Egypte, Dahab

Haai 8)

Nee, helaas geen haaien hier, maar verder alles helemaal op en top!

Wel weer tijd voor een korte update dacht ik zo.
Dus daar ga ik weer met een heel verhaal.

Ben afgelopen dinsdag gestart met de DiveMasterCourse en de RescueDiverCourse.
Eerst nog een paar dagen ervoor relaxed gedoken, gewoon als klant meegeweest om te kijken hoe het op de Duikschool allemaal werkt.
En nu dus is het echt!

En nee, het valt niet mee :D
Maak lange dagen nu, ben nog geen dag voor 21.00 van de duikschool vandaan gekomen (en begin om 8.00/ 8.45.
Dus ik zal nooit meer klagen in NL als ik een paar uur langer werk.
Als ik zie wat degene hier allemaal aan dagen maken, dan is t wel redelijk peanuts in NL als je 8 uur per dag maakt, incl pauzes, want die schieten hier af en toe erin.
Tuurlijk kan ik niet helemaal vergelijken, t werk is hier wel wat anders.
Maar als je staff bent op de duikschool, dan begin je om 8.00, en dan eindig je als alles klaar is, en dat is nooit om 18.00.

Omdat ik trainee ben, en betaal voor mijn cursus, behoor ik niet tot de staff, en hoef ik niet allerhande klusjes te doen als schoonmaken, en van alles extra rondom de duikschool.
Degene met wie ik de cursus doe, die doen hun cursus "gratis". Niet helemaal natuurlijk, zij doen klusjes, en werken als het ware voor hun cursussen.
Dus er is wel degelijk verschil binnen het team die nu de DMcursus doen.
Ik ben de enige betalende klant, dus word ook behandeld als klant, en hoef me ook eigenlijk alleen maar als klant te gedragen.
Maar aangezien ik ook de rest van de dingen leren moet, maak ook ik lange dagen.

De cursus is leuk, heb al wat leuke dingen gedaan.
Vandaag hadden we cursus navigeren, en werken als team.
We moesten een opdracht doen binnen een bepaalde tijd.
We hadden voor een opdracht, die we in eigenlijk 10 minuten konden uitvoeren, uiteindelijk 4 uur over gedaan.
Dussss....

Haha, alles wat we deden moesten we zelf regelen en bedenken, en dan krijg je dat er 2 duitsers, 1 egyptenaar en 1 nederlander een cursus doen.
1 duitser die geen engels spreekt/verstaat, een egyptenaar die beroerd engels spreekt/verstaat, een nederlandse die wel duits verstaat, het niet spreekt, maar wel engels spreekt, en een duitse die engels en duits spreekt.
Wie volgt me nog?
Ik volg het namelijk af en toe niet meer!
Maar het is fun, moet af en toe enorm lachen om alles.

Vandaag ook de navigatie moeten doen.
Ik kan de natuurlijke navigatie zonder kompas prima doen, kwam als enige uit bij mijn eigen boei.
Maar navigeren met kompas?
Geen idee wat ik allemaal gedaan heb, kwam elke keer ergens anders uit dan de bedoeling was.

Best vreemd ook, moest gewoon in mijn uppie onderwater gaan, kreeg opdracht van instructeur in opleiding mee, doe dat maar, hij was op tstrand.
En daar ging ik.
In de Laguna, die is max. 13m diep.
Dus geen probleem.
Blijft raar, zwem je onderwater, komt er ineens een van je klasgenoten voorbijgestoven, vlak over de zandbodem, dus weg zicht!
Schoot daar een paar keer zo van in de lach, meteen masker vol water, hoest en proest.
En te bedenken, ben vandaag 6 keer naar beneden gedoken voor een opdracht.
Had ik nooit verwacht!

Ga de aankomende week samen met Andy de Emergency First Respond voorbereiden voor de staff.
Andy wilde wat bloederige toestand, dus moet daar maar even wat leuks op verzinnen.
Leuk, blijf ook hier wel in het medische vasthangen. Maar op een hele andere manier.

Heb ook al verschillende namen, oa MissNurse, Jacqy (mn volledige naam is te moeilijk) Nicole (geen idee hoe ze erop komen, en gisteren begon al iemand me Debby te noemen.
Ach, ik reageer overal wel op, Mafeesh Moshkela (no problem, ofzo, tis arabisch, geen idee hoe ik het schrijf)

De eerste van onze groep is inmiddels al gebroken, en vrees dat ik zelf ook eerdaags wel om ga qua mijn emoties.
Het is zwaar, vermoeiend, en er worden hoge eisen aan ons gesteld.
Andy wil namelijk dat we in alles goed zijn, en net een beetje meer.
Volgende week ook een presentatie geven over Fish ID.
Jippie, blijheid, echt mijn ding ;)
En moet op papier een voordracht maken over de nachtduik.
En oh wee als ik dat vergeet, excuses niet geaccepteerd.
Dus als ik om half 10 's avonds terug ben in het hotel, no way dat ik dan rustig aan kan doen, dan moet ik dus alsnog achter mijn computer kruipen.

Het team op de duikschool is leuk, moet erg wennen aan het feit dat ik alles in het duits over me heen krijg.
En duitsers zijn erg slecht in engels.
Dus doe nu ook de cursus in het duits, omdat dat het makkelijkste is voor iedereen.
Ach, hou mijn talen zo bij, en het is wel handig ook, aangezien er bijna alleen maar duitsers duiken bij Dive In.
Op de site van www.dahab.nl staat het een en ander beschreven over het duikcentrum, dus wie interesse heeft, neem gerust een kijkje.

Verder, het weer is warm!
Tis nu al 40 graden, en het gaat warmer en warmer worden.
Heb al een leuk kleurtje in mijn gezicht, de rest blijft een beetje achter.
Maar dat komt ook vanzelf wel, of niet.
Misschien wat minder onderwater zijn denk ik! :D

Mijn kamer bevalt me nog redelijk.
Mijn grote vriend zit er nogsteeds.
Af en toe krijg ik de schrik als íe weer eens voorbij schiet.
Volgens Olav moest ik 'm maar in een papiertje pakken en dan naar buiten gooien.
No way dat ik dat spartelding oppakken ga!
Mijn maanlandschap van muggebulten breidt ook aardig uit.
Hoe ik me ook insmeer, het blijft drama.

Enige jammere is trouwens, belde vandaag even snel naar mijn ouders, om te zeggen dat het goed gaat, en of daar ook alles goed is.
Frodo (1 van mn katten) die bij mijn broer logeert, is blijven hangen in de schutting, en heeft een pootje gebroken.
De kluns.
Baal er eigenlijk wel van, weet ook niet alle details nog.
Enige dat ik begrepen heb is dat er een pen in zijn pootje gezet heeft.
Arm monstertje, is 'ie eindelijk op een plek waar hij buiten kan spelen, gebeurd dit.

Voor nu, was dit het maar even weer.
Ga nu (om half 11 's avonds) nog even Sayed helpen met zijn arabisch-engels-nederlandse woordenboekje, en dan denk ik dat het slapen wordt!
Heb eigenlijk ook nog niet eens gegeten, en heb ook geen honger meer nu.
Jajaja, voor er allemaal bezorgde berichten gaan komen, ik eet heus wel.
Af en toe... als ik tijd heb!
Ben in ieder geval nog niet uitgedroogd!!
Drink me helemaal suf in het water, af en toe een bruistablet erin voor de smaak (met vitamientjes) en dat is het wel weer.
Probeer goed voor mezelf te zorgen, maar schiet er af en toe wel even bij in.
Komt wel weer! Moet gewoon even een draai vinden in alles, en dan komt t allemaal vanzelf.

Voor nu, Tessbah Elkheer!
Oftewel, goedenacht!

Tot bubbels 8)

• 06 Mei 2007 - 03:39

Boniet En Yvon:

Ken je ons nog?? die oude mutsen uit nederland.
    Maar wie is de grootste MUTS? Jij natuurlijk.
    Eerst met zo'n ticket wat je op een plaats verstopt zodat je het nooit meer terug kan vinden en dan nog een grote mond ook!!
    En nu weer zó'n klein beestje waar je bang voor bent.
    EN zeuren dat je het zo druk hebt....
    soms is het net of we je hier kunnen horen.
    Maar... toch hopen we dat je je een beetje gaat thuis voelen in die onderwaterwereld.
    Kan je ook af en toe een fototje maken?
    Wij willen ook wel een beetje mee genieten.
    En hoe is het met de MANNEN? Elke week natuurlijk verse. Ze blijven natuurlijk maar twee weekjes.
    Als je het niet op de site wil vertellen (wat we ons goe kunnen voorstellen ;-)
    dan maar even op ons emailadres, want we willen wel smullen.
    He, wij gaan nog even het laatste rondje "doen".
    Lieve groetjes van die oude taarten.