Incl. huisdieren..
Door: Jacqueline
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
28 April 2007 | Egypte, Dahab
Zit ik in een keer in het buitenland, zou ik lekker op kunnen scheppen over het warme zonnige weer, is het in NL ook warm en zonning.
En bedankt weer!
Zo krijg ik nooit een kleurverschil met jullie...
Het is hier lekker warm, maar so far alleen gisteren een beetje zon die doorkwam, verder bewolkt en klef.
Lekker om zo te wennen aan het weer hier.
Ook omdat ik geen airco op de kamer heb. Prima dus.
(haal jullie uiteindelijk toch wel in ;))
Het gaat hier lekker.
Beetje ziek, maar daar had ik al op gerekend.
Geloof dat een enorme bonk stress en oververmoeidheid uit moet bij me.
Kan wel blijven slapen, wat ik dan ook overdag steeds wel doe.
Er is zelfs al aan me gevraagd of ik naar Dahab gekomen ben om te slapen.
Lijkt het wel op, maar aan de andere kant, ik maak 's nachts nog niet zoveel aaneengesloten uren.
Veel wakker door vreemde geluiden, heb keelpijn, alles doet zeer en verkouden.
Het zal de omschakeling zijn.
Heb inmiddels wel een nieuw kussen!
Ben woensdag met Sayed op de fiets (!!) ergens waar de locals meer wonen naar een kussenmakerij geweest.
Apart om elke keer te zien hoe de mensen hier wonen, leven en werken.
Primitief, en smerig eigenlijk, maar als je de producten ziet die ze maken, is het allemaal schoon en netjes.
Maar ik heb tenminste een kussen.
Oke, gaat niets boven je eigen kussen natuurlijk thuis, maar dit is tenminste een kussen waar niemand anders ook op heeft liggen kwijlen en doen.
Kan ik mooi helemaal zelf doen.
Heb ook al door een plaatselijke kleermaker slopen laten maken.
Was ook wel apart, ik kwam bij hem, legde uit wat ik wilde, keek ondertussen wat rond, en dan zie je de Knip en Diana (in het NL's, en up to date ook nog) daar liggen, met de patronen etc. van kleding erin.
Woensdagavond ben ik naar een Wadi-party geweest met het duikcentrum.
De Wadi is een drooggevallen rivierbedding, een soort van oase.
De keren dat het hier regent, en de regen komt vanuit de bergen naar beneden gaat dit via deze beddingen.
In de Wadi waren een groot aantal palmbomen en dadelbomen aanwezig.
Evenals een soort riet en andere planten (probeer dit nog wel een keer duidelijk op te schrijven)
Olav heeft nog een rondleiding gegeven, we waren nog net bij daglicht namelijk.
Erg interessant allemaal om te zien en te horen van hem.
Ook dat daar bewust wordt geprobeerd om de Wadi nog groter te maken, dat ze stekken van de palm- en vijgebomen planten voor uitbreiding e.d.
Na de rondleiding lekker op de kleden/kussens gehangen, gegeten, gedronken, gekletst, beetje wegdoezelen.
Wat een leven!
Ook een heerlijk maal geweest voor de muggen daar.
Was vergeten om me in te smeren, ben nu een maanlandschap op mijn benen.
Morgen (zondag) ga ik weer, dus ben nu voorbereid!
Donderdag vrij weinig uitgespookt om eerlijk te zijn.
Heb ´s middags een ruime tijd liggen slapen.
´s Avonds stak ik de straat over vanaf New Life (plaats waar ik verblijf) naar het internetcafe waar Olav zijn onderkomen heeft.
Hij was er echter niet, dus ik stap de deur weer uit en wil richting supermarkt lopen, om ineens heel verbaasd mijn naam te horen.
Stonden Eva en Simon voor mijn neus.
Eva is een Oostenrijkse en Simon een Duitser, heb met Eva afgelopen december gedoken, terwijl Simon zijn OpenWater aan het doen was.
Ben veel met ze opgetrokken toen, dus erg leuk ze weer te zien!
Verbazing alom, helemaal omdat ik er nog aan had zitten te denken haar een mailtje te sturen, alleen door al mijn drukdoen nooit aan toe gekomen.
Ze waren onderweg naar de duikschool (desert-divers) dus hadden niet veel tijd, maar meteen een afspraak gemaakt om op vrijdagavond samen een hapje te gaan eten.
Wat uiteindelijk erg gezellig geworden is, voelt op de een of andere manier goed, om juist hun nu hier te ontmoeten, terwijl ik nog aan het wennen ben.
Het maakt het toch weer een beetje vertrouwd.
Vrijdagmorgen ben ik optijd naar de duikschool gelopen.
Wilde even wat papieren invullen, plus uitrusting klaarleggen daar, zodat ik zaterdag kon starten met duiken.
Heb zelfs heel braaf, nadat ik klaar was, gezwommen.
Haha, dat viel me even ernstig tegen.
Moest een pittig stukje de zee in zwemmen, koud!
En er was behoorlijke stroming en golfslag, dus kwam ten eerste geen meter vooruit en ten tweede paar keer flink verslikt in het zoute water.
Geen zouttablet of wat ook meer nodig voor die dag dus!
Moest af en toe gewoon om mezelf lachen, zal er niet uitgezien hebben ook.
Witte nederlandse vrouw, in bikini, met schoentjes aan (die ik met duiken aan heb voor in mijn vinnen) en dan een blauw zwembrilletje op.
Dus als er ergens straks gepraat wordt over nieuwe vreemde verschijning ofzo... It wasn´t me!!
Vandaag zou ik opgehaald worden om 8.45 hier bij het hotel.
Echter, om 8.05 werd er driftig op mijn deur gebonkt.
De taxichauffeur stond te wachten.
Euh... Pardon? Het is net acht uur geweest.
Fijn dus, van donderdag op vrijdag is de tijd een uur vooruit gegaan hier, en niemand vond het kennelijk handig dat ook aan mij te vermelden.
Sta je dan met je goeie gedrag!
Had gelukkig mijn spullen klaar liggen, dus bikini aan, shirt en korte broek erover en met een niet uitgeslapen hoofd de taxi in.
Voelde me zóóóó ontzettend stom!
Mijn eerste dag op de duikschool, en dan al zo beginnen.
Zal ook echt weer wat voor mij zijn.
Op de duikschool was het wat onduidelijk wat ik ging doen, dus achtergebleven daar, ontbijt kunnen eten bij het hotel erachter.
En toen... Duiken!
Samen met Andy, die de eigenaar van de duikschool is, een checkdive gedaan bij de Laguna.
Dit is een plek waar ook veel wind en kitesurfers altijd rondscheren, dus wel oppassen geblazen daar dus.
Een hele belevenis weer.
Eerst even relaxt onderwater komen, toch weer een stressmoment (en waarom, echt, geen idee, toch wel even spannend)
Een paar oefeningen gedaan, eerst de ademautomaat uit mijn mond halen en weer terughalen en terugzetten.
Moest mijn masker halfvol laten lopen en leegblazen, geen probleem.
Daarna masker afzetten en weer opzetten. Ging wel redelijk, moet dat maar veel oefenen om dat straks ook bij cursussen goed te doen.
Buddybreathing! (met 1 ademautomaat met z'n 2en doen, dus overgeven van de adembron zegmaar)
Leuk hoor, heb dat tijdens mijn OpenWatercursus gedaan in t zwembad, 2 pufjes en klaar.
Maar nu flinke tijd moeten doen met Andy.
Goed om te doen, werd er steeds relaxter van en gaat ook steeds beter.
Daarna gingen we een stukje zwemmen, rondjes, beetje om je heen kijken, terwijl daar weinig te zien is, behalve veel rommel en afval (leuk project om later eens te doen, het schoonmaken van de Laguna)
Opeens zette Andy de vaart erachter, dus ik peddel braaf hard achter hem aan, ineens draait ie zich om en geeft het teken out of air!!!
Euh, oke, dus ik zwem naar hem toe, frummel mijn ademautomaat uit mijn mond en geef het aan hem, en bedenk me dan dat ik buiten adem ben.
Paniek!!
Maar kreeg snel mijn automaat terug van hem.
Hahaha, ik verwachtte dit dus even niet, juist leuk.
Hoorde later van anderen dat dat dus een bekend trucje is.
Grrrr!!
Vanmiddag nog even een relaxte duik gedaan bij The Islands (het huisrif zeg maar)
De komende dagen lekker duiken, observeren van de mensen en dan zo langzaamaan beginnen met mijn cursus.
Handige Harry die ik ben, heb een van mijn boeken die ik hier echt nodig heb vergeten in NL, dus moet even een poging ondernemen die deze kant op te krijgen.
Breek ik mijn koppie nog wel even over hoe dat het handigste te doen
(of wie biedt aan 'm even langs te brengen, graag op zeer korte termijn :p)
Trof vandaag mijn eerste huisdier aan op mijn kamer.
Nouja, eerste, er lopen wat mieren rond, vliegen wat vliegen en muggen, maar vandaag de eerste grote "jongen" tegengekomen..
Een kakkerlak.
Getver, nog een grote ook wel.
Heb snel maar het prullenbakje ervoor geschoven, dan zie ik 'm in ieder geval niet....
Nah, wel even weer genoeg getikt denk ik.
Het was niet mijn plan om elke keer zulke lange verhalen neer te kliederen.
Nu is alles nog zo nieuw en spannend, dus vind ik alles bijzonder genoeg om neer te typen.
Maar dat zal uiteindelijk wel veranderen.
Of niet, beloof niets!!
Fijne Koninginnedag allemaal, enjoy the wheater!
Tot bubbels! 8)
En bedankt weer!
Zo krijg ik nooit een kleurverschil met jullie...
Lekker om zo te wennen aan het weer hier.
Ook omdat ik geen airco op de kamer heb. Prima dus.
(haal jullie uiteindelijk toch wel in ;))
Het gaat hier lekker.
Beetje ziek, maar daar had ik al op gerekend.
Geloof dat een enorme bonk stress en oververmoeidheid uit moet bij me.
Kan wel blijven slapen, wat ik dan ook overdag steeds wel doe.
Er is zelfs al aan me gevraagd of ik naar Dahab gekomen ben om te slapen.
Veel wakker door vreemde geluiden, heb keelpijn, alles doet zeer en verkouden.
Het zal de omschakeling zijn.
Heb inmiddels wel een nieuw kussen!
Apart om elke keer te zien hoe de mensen hier wonen, leven en werken.
Maar ik heb tenminste een kussen.
Kan ik mooi helemaal zelf doen.
Heb ook al door een plaatselijke kleermaker slopen laten maken.
Woensdagavond ben ik naar een Wadi-party geweest met het duikcentrum.
De Wadi is een drooggevallen rivierbedding, een soort van oase.
In de Wadi waren een groot aantal palmbomen en dadelbomen aanwezig.
Olav heeft nog een rondleiding gegeven, we waren nog net bij daglicht namelijk.
Erg interessant allemaal om te zien en te horen van hem.
Wat een leven!
Ook een heerlijk maal geweest voor de muggen daar.
Was vergeten om me in te smeren, ben nu een maanlandschap op mijn benen.
Morgen (zondag) ga ik weer, dus ben nu voorbereid!
Donderdag vrij weinig uitgespookt om eerlijk te zijn.
Heb ´s middags een ruime tijd liggen slapen.
Stonden Eva en Simon voor mijn neus.
Ben veel met ze opgetrokken toen, dus erg leuk ze weer te zien!
Het maakt het toch weer een beetje vertrouwd.
Vrijdagmorgen ben ik optijd naar de duikschool gelopen.
Heb zelfs heel braaf, nadat ik klaar was, gezwommen.
Haha, dat viel me even ernstig tegen.
Moest een pittig stukje de zee in zwemmen, koud!
Geen zouttablet of wat ook meer nodig voor die dag dus!
Moest af en toe gewoon om mezelf lachen, zal er niet uitgezien hebben ook.
Vandaag zou ik opgehaald worden om 8.45 hier bij het hotel.
Echter, om 8.05 werd er driftig op mijn deur gebonkt.
De taxichauffeur stond te wachten.
Euh... Pardon? Het is net acht uur geweest.
Sta je dan met je goeie gedrag!
Voelde me zóóóó ontzettend stom!
Mijn eerste dag op de duikschool, en dan al zo beginnen.
Zal ook echt weer wat voor mij zijn.
En toen... Duiken!
Een hele belevenis weer.
Moest mijn masker halfvol laten lopen en leegblazen, geen probleem.
Maar nu flinke tijd moeten doen met Andy.
Goed om te doen, werd er steeds relaxter van en gaat ook steeds beter.
Paniek!!
Maar kreeg snel mijn automaat terug van hem.
Hahaha, ik verwachtte dit dus even niet, juist leuk.
Hoorde later van anderen dat dat dus een bekend trucje is.
Grrrr!!
Breek ik mijn koppie nog wel even over hoe dat het handigste te doen
(of wie biedt aan 'm even langs te brengen, graag op zeer korte termijn :p)
Trof vandaag mijn eerste huisdier aan op mijn kamer.
Een kakkerlak.
Getver, nog een grote ook wel.
Nah, wel even weer genoeg getikt denk ik.
Het was niet mijn plan om elke keer zulke lange verhalen neer te kliederen.
Maar dat zal uiteindelijk wel veranderen.
Of niet, beloof niets!!
Fijne Koninginnedag allemaal, enjoy the wheater!
Tot bubbels! 8)
29 April 2007 - 13:00
Berna:
lieve Jac
hahaa, wat een mutsje ben je toch, ....lol
wat een avontuur meis, waar je aan bent begonnen, ...blah moet er niet aan denken : water, zwemmen en dan nog duiken......... pffffff!!!!!
je schrijft heerlijk en zal je met plezier blijven volgen...
mmm, kan je je huisdier niet gewoon het huis uitzetten, ipv onder prullenbak?
kus van mij en de freken
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
30 April 2007 - 09:34
Linda De K:
Als het duiken niet meer gaat kun je een
kakkerlakkenfarm beginnen!!
Liefs Linda