1 week Dahab... - Reisverslag uit Dahab, Egypte van Jacqueline Jong - WaarBenJij.nu 1 week Dahab... - Reisverslag uit Dahab, Egypte van Jacqueline Jong - WaarBenJij.nu

1 week Dahab...

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

07 Juni 2008 | Egypte, Dahab

Inmiddels een week weer terug in Dahab, en ik blijf erbij, het is goed hier te zijn.

Ben echt gruwlijk aan het vakantie houden.
Spook weinig uit, ongeveer 1 keer per dag in het water, als ik dan al uberhaupt een echte duik maak.
Verder slaap ik heel veel, heb echt een heleboel slaap in te halen, en merk dat er een groot deel stress in mijn lichaam zat opgekropt die er nu uitkomt.
Andy zei gisteren ook nog tegen me, dat hij zich zorgen maakt om me, schijn weer een redelijk verkrampt bekkie te hebben.
Zoals Hephzibah het omschreef in een mailtje naar me vanuit Jamaica, ze is een soort van winterslaap aan het houden, echt bijtanken.
Hier voelt dat net zo.

Breng momenteel voornamelijk veel tijd door met Rokya.
Ze is erg druk nog aan het voorbereiden voor de IDC.
Dus al 2 keer onderwater geweest met haar, camera mee en alleen maar skills oefenen voor haar, zodat ze dat straks goed op instructeursniveau kan doen.

Heb ook 2 heerlijke duiken met Michael gedaan.
Hij is SSI-instructeur, en net klaar met werken bij de DiveIn.
Nog 2 weken relaxen voor hem, dan komen 4 vrienden van hem en gaat hij daarmee duiken.
We hebben dinsdag 1 duik bij de Islands gedaan, en woensdag 1 duik bij de Lighthouse.
Het is heerlijk te duiken met iemand waarvan je weet dat je niet naar elkaar om hoeft te kijken, en als je allebei hetzelfde luchtverbruik hebt.
Gewoon beetje rondkijken, heel rustig aandoen, ik kan ondertussen foto's maken.
Niet dat dat altijd even flitsend gaat, af en toe zijn ze waanzinnig wazig en raar.
Maar oke, ik heb er lol mee!

Verder bestaat mijn leven hier weer uit veel niksdoen.
Rondhangen in de BedouinLodge, met de staff rondhangen zoals vorig jaar.
Op dezelfde plekken zijn, en elke avond weer de zelfde vraag, waar gaan we eten, en wat??
De menu's zijn hier niet veranderd, dus in de meeste restaurants hoef je niet eens op een kaart te kijken, kwestie van bestellen en daar is je eten.
Spagettie a la Pesto en Beefburger in de FunnyMummy, ChickenRice, pannenkoeken en MangoLassie in de BedouinLodge en Chicken Panné in de GreenValley.
Hoezo eenzijdigheid? ;)
Haha, en de colaverslaving gaat ook weer walgelijk de verkeerde kant op ben ik bang, dat gaat aardig afkicken worden terug in Nederland.

Overdag is nogsteeds overal waar ik ben TomTom achter me aan aan het huppelen.
De restaurants waar we komen accepteren haar, ze kennen mij van vorig jaar, kennen TomTom ook nog, en als Natalie hier in Dahab is, huppelt ze met haar mee.
Dus voor haar geen probleem, en voor de restaurants ook niet.
Elke morgen krijgt ze een paar hondenkoekjes van me (zogrvuldig door mijn moeder meegegeven) en de rest van de dag als ik ergens ben ligt ze te slapen. En als ik er even niet ben is er vaak ook we iemad van de staff van DiveIn die op haar let, of haar voert.
Ze is beroemd overal.
Het enige mindere is dat ik elke dag eerst begin met minimaal 4 dikke teken weg te plukken uit haar vacht.
Ze ziet me alweer aankomen dan met een servetje en ze is niet blij met mij dan.
Maar het zijn zulke mega dikke ransige beesten, ik krijg er echt de kriebels van als ik ze zie.
Je kan ze ongeveer vergelijken met een flinke gele rozijn, alleen zijn ze dan grijs, en als ze niet volgezogen zijn ook zo rimpeleig.
Heb nu ik het typ alweer de kriebels als ik het zo bedenk.
Zal wel eens kijken of ik er een foto van maken kan.

Gisteravond was het weer dé vrijdagavond van Dahab.
Standaard altijd eerst feestje in The Rush en erna naar de Tota.
Rokya en ik hadden Andy gevraagd of het goed was als we eerst 's avonds bij hem thuis met iedereen zouden afspreken, gewoon gezellig wat drankjes erin gooien, zelf allemaal wat eten en drinken meenemen.
Andy is normaal altijd degene die BBQ's organiseert , en hij regelt altijd het eten en drinken.
Dus wij hadden iedereen opdracht gegeven wat mee te nemen aan chips/drinken/alcohol.
Uiteindelijk was iedereen er; Andy, Rokya, Ralf, Antonia, MT, Paul, Heike, Alex, Lars, Sarah (vriendin van Heike) Michael en ik.

Dus eerst bij Andy een gezellige tijd gehad en erna op stap gegaan.
Ik was al aardig in de olie voor we weggingen en dat werd er uiteindelijk niet beter op.

In The Rush Fish in zijn armen gesprongen.
Heb vorig jaar menig party met hem gehouden, en we hebben altijd veel lol samen en ook nog met hem bij DessertDivers gedoken.
Hij was heel blij me weer te zien, en heb ook weer erg gelachen met hem gisteren.
Verder ook weer her en der bekenden gezien en ook verhalen gehoord van mensen die verder zijn gegaan.
Her en der zitten mensen verspreidt, en het is wel duidelijk, als je eenmaal met het duikvirus besmet bent als DiveMaster of insctucteur blijf je wel in dat wereldje hangen en wil je er graag deel van uitmaken.

Had het er vandeweek nog over met Rokya, dat het wel opvalt dat veel DM's en Instructeurs een bepaalde houding, bepaald gedrag hebben.
Het zo precies omschrijven is vrij moeilijk vind ik.
Tis een manier van in het leven staan, en toch ook wel een soort onrustig zijn en opzoek naar een bepaald avontuur en een manier van leven die niet echt heel erg in de realiteit staat.
Opzich wel een leven die ik zelf heel erg prettig vind.
Merk ook wel dat sinds ik hier ben, er weer een onrust in me opkomt.
Wil weer deel uitmaken van dit leven, maar niet zozeer hier weer in Dahab. Denk dat ik dat nu wel gezien heb, hoe leuk en fijn het is hier te zijn, toch zou ik hier niet weer zo lang kunnen wonen.
Maar wat ik dan wel wil?
Geen idee, eerst nog maar een week genieten en lekker onderwater zijn en genieten.
De rest zie ik wel weer als ik terug ben in NL.

Vandaag trouwens een dag echt NIKS doen.
Was vrij laat uit bed, en ben aardig van de brak.
(ik een kater? Welnee... nooit... *kuch*)
Rokya is wel het water ingegaan vandaag, ik even niet, wilde even wat mail bijwerken, mijn weblog schrijven en klaar.
Vanavond begint natuurlijk voetbal, dus we gaan bij Andy thuis een beamer op een witte wand plaatsen en dan groots tv kijken.
Niet dat dat hele voetbal mij ook maar iets interesseert, maar t gaat om het idee.
Heb wel voor aanstaande maandag mijn oranje shirt meegenomen, moet wel even showen natuurlijk dat ik Nederlander ben tussen al die Duitsers.

Voor morgen had ik een afspraak staan met Michael om een early morning duik te doen in de Canyon, maar of dat wat worden gaat weet ik niet.
Hij is ook niet geheel en al ongeschonden uit de strijd gekomen gisteren, en aangezien hij uit Zwitserland en die vanavond spelen, ben ik bang dat dat weinig worden gaat.
Geloof dat Rokya en ik nog een afspraak hebben staan om in de middag een skills-sessie te doen.
Maarjah, in Dahab kunnen plannen per minuut wijzigen, dus ik zie t wel.

Verder ga ik aankomende week wel starten met meer duiken.
Rokya start maandag met de IDC, dus ik wil dan starten met 2 duiken per dag.
Zit nu op 241 duiken en wil absoluut de 250 hier wel vol gaan maken.
Heb nog met Andy een afspraak staan voor een early morningduik ook.
Wanneer deze week mag ik zelf bekijken.

Denk dat ik mijn vakantie hier aardig onder controle heb.
Ben blij dat het 2 weken is, 1 week rust en ontstressen en dan nog 1 week duiken.
Ideaal, en denk dat ik weer lekker opgeladen terug kan naar NL.
Om de zomer vol goede moed tegemoet te gaan.
Hopelijk met ook veel mooi weer, lekker naar Zandvoort, terrashangen, het Vondel of Westerpark onveilig maken.
Ik heb de zomer en het goede gevoel weer in mijn bol!

Ik ga mijn camera van gisteren eens leegplukken, alhoewel ik bang ben dat de helft van de foto's niet echt log-materiaal zal zijn.
(iets met plaatsvervangende schaamte enzo)
Zal in ieder geval straks ook nog even wat foto's van de duiken van de afgelopen dagen erop plakken ook.

Tot bubbels 8)

• 07 Juni 2008 - 14:57

Henk En Janet:

Fijn dit te horen

Je was er dus weer aan toe, leuk dat je hier lekker kunt bij komen.

We missen je

Groetjes uit Drenthe
    Henk en Janet
    AquaTours

• 07 Juni 2008 - 15:03

Yvon:

hoi hoi, was helemaal verbaast dat ik mailtje kreeg met bericht dat je weer aan het duiken was.
    Maar begrijp nu dat het alleen vakantie is.
    Heerlijk en rust maar lekker uit.
    Even over die teken van de hond... ik hoorde dat je ze knoflook pillen of poeder door het eten moet geven en dat ze dan geen vlooien en teken meer krijgen.
    Moet niet zo moeilijk daar te krijgen zijn.
    Het is het proberen waard.
    Leuk om weer je reisverhalen te lezen.
    Groetjes yvon

• 07 Juni 2008 - 21:36

Bonita:

ik geniet van alles wat je verteld.in juli hebben wij samen een paar nachtdiensten dus wordt het gezellig bij kletsen. maar tot die tid jacq.GENIET ERVAN

• 09 Juni 2008 - 08:52

Angelique:

Hoi Jacq,

Wat leuk om te lezen dat je terug bent in Dahab. O wat zijn we jaloers.....we willen ook!!! Onlangs een weekje vakantie gehad en met de hele familie naar New York geweest. Was echt super hoor, daar niet van, maar ik/we missen het duiken, de zon, zee en visjes en natuurlijk het relaxte gezelschap ;-). Heel wanhopig die padi-video gekeken, bang dat ik vergeet hoe het moet, hihi. Geniet er nog even van, doe iedereen de groeten van ons en misschien tot ziens!

Liefs van Angelique en Jasper